Ripsaw

Wat is het beste off-road voertuig?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Als je aan off-road voertuigen denkt kom je al snel uit bij een tank. Over het algemeen worden deze tanks gebruikt voor in het leger om op onverhard terrein zich goed te kunnen transporteren. Het is een militaire gevechtsvoertuig met rupsbanden. De tank is ook gepantserd en uitgerust met wapens. Sinds een aantal jaar kun je zelf ook een tank aanschaffen. Hier lees je meer over de Ripsaw.

Ripsaw

De Amerikaanse gebroeders Howe begonnen in het jaar 2000 met een klein familieproject. De uitwerking hiervan lieten ze een jaar later zien op de Dallas vehicle show waar ze de eerste prijs pakte. De Ripsaw stond in de spotlights en op dit moment kreeg het Amerikaanse leger interesse in dit project en bestelde een prototype. Het merk bleef zich verder ontwikkelen en in 2015 kwam het eerst echte model op de markt voor particulieren. Ripsaw staat op dit moment bekend als producent van luxe tanks die topprestaties leveren.

Ripsaw EV3

De Ripsaw EV3 is het nieuwste model dat in 2018 op de markt is verschenen. EV3 staat voor Extreme Vehicle 3 en is beschikbaar in 3 modellen namelijk de EV3-F1,-F2 en F4 wat een-, twee- of vierzitter inhoud. Deze modellen zijn uitgerust met een V8 Hellcat-motor met een cilinderinhoud van 6200 cc. Deze motor heeft een vermogen van maar liefst 1500 paardenkracht. Deze luxe tank haalt dan ook een snelheid van 105 km/h over elke ondergrond.

Deze Ripsaw heeft een gewicht van 3500 kg. Doordat de EV3 twee rupsbanden met een groot oppervlak heeft waarmee hij contact met de grond maakt zorgt dit ervoor dat het gewicht goed wordt verdeeld en niet komt vast te zitten. Ook heeft de nieuwste Ripsaw hierdoor heel veel grip waardoor het dan ook de meest beestachtige off-road voertuig van het moment is. Hieronder zie je een filmpje van de onmogelijke prestaties van de Ripsaw EV3-F1.

De Ripsaw is pas ook nog te zien geweest in de film “The fate of the Furious” ook wel bekend als “Fast and Furious 8”. Iedereen is het erover eens dat dit de beste, lichtste en snelste tank is ter wereld. De Ripsaw EV3 is dan ook het meest indrukwekkende speelgoed wat er is voor mannen. In Nederland kun je dit voertuig nauwelijks gebruiken. Wil je er toch een hebben dan lopen de prijzen vanaf een half miljoen dollar. De productie van jou custom Ripsaw duurt dan ook minimaal 6 maanden.

Ben je benieuwd wat de beste terreinwagen ter wereld is? Lees dan meer over deze terreinwagen in het volgende artikel.
Lees: https://auto-wijzer.nl/2020/05/11/sherp-atv/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *