Brabham onthult BT62R!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Een supercar is een auto, vaak tweedeurs coupé, met een motor met extreem vermogen. Hierbij denk je natuurlijk al snel aan een Bugatti, Lamborghini, Ferrari en natuurlijk aan een Koenigsegg. Er zijn er nog veel meer natuurlijk maar vandaag is er eentje bijgekomen en niet zomaar een. De Australische supercar van Brabham, de Brabham BT62R, is enkel en alleen gebouwd voor op het circuit maar vandaag is hier verandering is gekomen.

Lees meer over de snelste auto ter wereld, de Koenigsegg Jesko: https://auto-wijzer.nl/2020/05/10/koenigsegg-jesko/

Brabham

Het Australische Formule-1 team Brabham is opgericht door Jack Brabham en Ron Tauranac in 1961. Jack was oorspronkelijk de coureur en Ron zorgde voor de ontwerpen. In 1959 en 1960 werd Jack al wereldkampioen en vervolgens in 1966 voor het eerst in zijn eigen auto. Dit was heel bijzonder aangezien nog geen een coureur in zijn eigen auto wereldkampioen was geworden. Begin 2018 ging zijn zoon David verder met het merk van zijn vader door een supercar te onthullen genaamd Brabham BT62. Hier werden er 70 van gemaakt ter ere van zijn vader die in het jaar 1948 zijn racecarrière startte.

BT62

De Brabham BT62 wordt geproduceerd door Brabham Automotive in Australië. Deze supercar was voorheen alleen legaal op het circuit en terecht. De Brabham is voorzien van een 5.4 liter V8 die bij zo’n 7400 toeren per minuut een vermogen van ruim 700 pk en een koppel van 667 Nm genereert. 972 kg bedraagt het leeggewicht en daarom is de auto voorzien van een frontsplitter en een grote achtervleugel die samen zorgen voor 1200 kg neerwaartse kracht. Deze indrukwekkende auto zou een dikke 320 km/h moeten halen. Ook zou die binnen de 3 seconden de 100 km/h moeten passeren. De prestaties van deze auto zijn fenomenaal. Daarentegen stelt het interieur weinig voor aangezien deze eigenlijk alleen bestaan uit de stoelen, het stuur en de pedalen. Heel veel meer heeft deze auto namelijk ook niet nodig voor op het circuit.

BT62R

Vandaag is dan de dag dat dit monster eindelijk de openbare weg op mag. Deze auto heet de Brabham BT62R. Om deze supercar te legaliseren moesten er wel enige aanpassingen worden gedaan. Zou de auto zo de weg op gaan dan zou heel het dorp je horen wanneer jij de hof afrijdt. Ook zouden de drempels die voortaan overal liggen een groot obstakel worden. Brabham Automotive heeft om deze redenen het uitlaatsysteem aangepakt en ervoor gezorgd dat er verschillende rijhoogtes kunnen worden gehanteerd. De auto heeft ook veel meer luxe gekregen. Het interieur is volledig voorzien van lederen bekleding en hiernaast een airconditioning, radio en verwarm baren voorruit in nota bene een supercar. De de BT62 was te verkrijgen vanaf zo’n 1,4 miljoen euro. Voor de straatversie betaal je hier nog eens een kleine €170.000 euro bovenop.

Benieuwd wat de duurste auto’s ter wereld zijn lees dan: https://auto-wijzer.nl/2020/08/28/duurste-auto-ter-wereld/

Één reactie op “Brabham onthult BT62R!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *