RSQ8 wordt opnieuw aangepakt door ABT!

De verbeterde SUV van audi!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

SUV’s zijn de afgelopen decennia in trek geraakt. Voorheen werden deze voertuigen alleen maar gebruikt als terreinwagen op ruwe wegen. Door de jaren heen is het karakter van de SUV verandert en is het over het algemeen een groot en breed voertuig met een grote motor en veel luxe geworden. Het automerk Audi maar vooral de auto- en motortuner ABT weet hier wel raad mee. Deze zomer kwamen zij met een verbeterde versie van de RSQ8 nadat zij hem dit jaar al hadden voorzien van een upgrade. In dit artikel lees je meer over de nieuwe RSQ8 en natuurlijk ABT.

Wil je juist meer over terreinwagens weten lees dan: https://auto-wijzer.nl/2020/05/11/sherp-atv/

ABT

Het Duitse bedrijf genaamd ABT is op het moment de grootste tuner van Volkswagen, Skoda, Seat maar belangrijker Audi! ABT is bekend van de DTM met de Audi TT en later met de Audi A4. De belangrijkste aspecten waar ABT zich mee bezig houdt zijn chiptuning en het verlagen van auto daarnaast zorgen zij ook vaak voor een aangepaste bodykit. De a-series van Audi worden omgetoverd in de RS versie en sommige kunnen nog verder getuned worden en krijgen een -R die staat voor Racing.

RSQ8-R

Begin dit jaar kwam de snellere RSQ8 van ABT uit. De V8 uit de RSQ8 was goed voor zo’n 600 pk en 800 Nm. Met deze combinatie van vermogen en koppel tikte deze uiterst sportieve SUV de 100 aan in precies 3,8 seconden met een top van 300 km/h. Dit was heel erg indrukwekkend maar helaas werd de Lamborghini Urus hier niet mee overtroffen, 3,7 seconden.

ABT Sportline denkt hier anders over en blaast de standaard Lamborghini Urus omver. Voor haar 125e verjaardag presenteert ABT de Audi RSQ8-R. Met een aangepast regeleenheid en een nieuwe intercooler produceert de 4 liter TFSI een vermogen van zo’n 740 pk en een koppel van 920 Nm. De 100 km/h wordt behaald in 3,4 seconden. Waar de Lamborghini Urus stopt bij zo’n 305 km/h heeft deze nieuwe R een top van 315 km/h.

Wie een Audi RSQ8-R ABT in zijn garage wil hebben mag hier een dikke €68.000,- euro voor neerleggen. Voor deze prijs krijg je niet alleen verbeterde specificaties. Het geluid van de RSQ8-R klinkt namelijk als muziek in je oren. Het nieuwe RVS ABT uitlaatsysteem zorgt voor een fantastische en complete rijbeleving. Hiernaast mogen de 4 pijpen van 102mm er ook wel zijn. Het exterieur bezit ook vele koolstofvezel details die niet alleen zorgen voor een verbeterde aerodynamica maar de Audi ook een agressieve look geeft.

Het interieur is ook helemaal aangepast en alle details zijn erin verwerkt. Hierbij moet je denken aan vernieuwde ABT-stoelen, start-stopschakelklep, pookknopafdekking en stuurwielupgrade. Ook staat er op de instaplijst “1 van 125” en zitten er door het hele interieur logos, opschriften en speciale plaatjes. Dit zorgt ervoor dat jij een uniek voertuig in bezit hebt.

We lieten het net al doorschemeren maar helaas worden er maar 125 van gemaakt, het is natuurlijk een speciaal verjaardagscadeau! Wil je deze SUV hebben dan heb je wel een Audi RSQ8 nodig waar je in Nederland zo’n €250,000,- voor betaald. Wie dat dan allemaal voor elkaar krijgt heeft dan uiteindelijk wel een monster in bezit die elke cent waard is voor onze autoliefhebbers.

Één reactie op “RSQ8 wordt opnieuw aangepakt door ABT!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *