Een merkwaardige politieauto!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Het is natuurlijk geweldig om in het bezit te zijn van een supercar met een hoge topsnelheid. Helaas zijn er maar weinig plekken waar je deze snelheid kan en beter gezegd mag rijden. De Duitse autobahn is eigenlijk het enige land dat geen snelheidsbeperkingen heeft. En wat als dit niet naast de deur voor jou licht? De politie in Italië heeft hier een oplossing en goede reden voor gevonden met een bijzondere politieauto.

Vervoer donornier

Begin 2017 heeft de Italiaanse politie een politieauto vervangen voor een bijzonder voertuig. We hebben het hier over de Lamborghini Huracán. De auto is voorzien van een koelruimte om donororganen vliegens vlug door het land te vervoeren. Hiernaast zouden deze supercars ook in actie komen tijdens hoge snelheidsachtervolgingen en patrouilles. Twee weken geleden kwam de Huracán in actie tijdens het transport van een donornier. Deze nier moest van Rome naar Padua gebracht worden. Waar Google Maps er 5 uur en 11 minuten over doet werd de kleine 500 kilometer binnen de twee uur geklokt door de Italiaanse politie met deze Huracán. De gemiddelde snelheid bedraagt hier zo’n 230 km/h. Je kunt er hierbij vanuit gaan dat de topsnelheid van deze auto zeker is bereikt aangezien je niet overal 230 km/h kunt rijden. De grote vraag van dit bijzondere geval is waarom er geen helikopter is gebruikt. Deze zou van begin tot eind de topsnelheid van 260 km/h kunnen aanhouden en overigens is de afstand hemelsbreed nog geen 400 kilometer.

Lamborghini Huracán

De Lamborghini Huracán van de Italiaanse politie is voorzien van een 5.2-liter V10. Deze motor zorgt voor 610pk en 560 Nm koppel. Dit is genoeg om samen met de vierwielaandrijving de 100 km/h te bereiken in 3.2 seconden. Daarna trekt de stier nog even door tot de 325 km/h. De prijs van dit monster mag er dan ook wel zijn. Voor €221.000,- heb jij precies dezelfde Lamborghini als de Italiaanse politie, alleen zonder de kleuren van de Polizia di Stato.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *