Audi RS e-tron

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Afgelopen tijd hebben we het veel gehad over ontwikkelingen van auto’s en mogelijke opties. Wanneer je de verbrandingsmotor nog niet kunt wegdenken bij je eigen auto is het noodzaak om naar deze auto te kijken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk je gedachtegang en mening veranderen. We hebben het hier over een nieuwe introductie van Audi. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de nieuwste elektrische auto namelijk de Audi RS e-tron GT.

Wil je meer weten over elektrische auto’s? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2020/08/31/is-elektrisch-rijden-de-toekomst/

Wil je meer weten over de toekomst van de auto? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2021/02/09/auto-op-waterstof/

Audi

De eerste elektrische auto van Audi die op de markt kwam was de Audi e-tron. De introductie van deze auto vond plaats in maart 2019 en sindsdien zijn er al aardig wat ontwikkelingen voorbij gekomen. Audi beweert dat elektrisch rijden de meest schone en groene manier is om jezelf van A naar B te verplaatsen. Naast dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten zijn de onderdelen van deze auto goed te recyclen en kunnen deze op vele manieren worden hergebruikt. Zo wordt de batterij nadat deze op is gerecycled en hergebruikt bij de tijdelijke opslag van wind- en/of zonne-energie.

Modellen

Wanneer je een elektrische auto van Audi wil zijn er verschillende opties. Op dit moment heb je de e-tron Quattro, -Sportback, -S en de e-tron S Sportback. Dit zijn allemaal hoge modellen en de goedkoopste e-tron is beschikbaar vanaf €67.705,70 Euro. Audi heeft ook vrijgegeven dat er dit jaar en volgend jaar nieuw modellen zitten aan te komen. De concepten zijn de Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron. Begin deze maand heeft er een nieuwe onthulling plaatsgevonden. Het gaat hier over de Audi e-tron GT en de RS variant waar je zeker meer over wilt weten.

E-tron GT

Dinsdag 9 februari onthulde Audi haar meest sportieve modellen van het elektrische programma tot nu toe. Dat Audi bezig is met het milieu en haar imago vergroenen dat is nu wel duidelijk. Dit wil niet zeggen dat dit onaantrekkelijke auto’s zijn. De prestaties en ontwikkelingen van de e-tron GT en de RS e-tron GT liggen enorm hoog.

Prestaties

De aandrijving is alleen al heel erg bijzonder. Als je rustig rijdt zorgt de elektromotor op de vooras ervoor dat jij netjes van huis naar werk komt en terug, voorwiel aangedreven. Maar wanneer je hem even lekker onderin trapt zal er een extra elektromotor op de achteras worden geactiveerd wat men verstaat onder het woord quattro. Het standaard vermogen bedraagt 476 pk maar wanneer de sportmodus wordt geactiveerd zal hier nog eens 54 pk bovenop komen. Dit zorgt ervoor dat jij de 100 aantikt met 4,1 seconden waarna deze auto stopt met accelereren bij 245 km/u.

Mocht je dit nog niet aanspreken heeft Audi er nog een stapje bovenop gedaan voor de liefhebbers. De RS e-tron GT heeft een standaardvermogen van 598 pk en in de boost-modus 646 pk. De 0-100 wordt geklokt op 3,3 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Om dit snelheidsmonster weer tot stilstand te krijgen zijn er speciale remschijven aangebracht met een wolfraamcarbide coating wat zorgt voor extra remkracht. Keramische remschijven zijn overigens ook een extra optie.

Actieradius en opladen

Ondanks deze prestaties beweert Audi dat de accu een actieradius van 487 km heeft, Rs variant 472 km. Dit is te danken aan het gestroomlijnde design waardoor deze auto een lage Cw-waarde heeft, lage luchtweerstand. Ook zou de accu na 22 minuten volledig opgeladen moeten zijn. Heb je tussen het rijden alleen maar tijd om hem vol te tanken bij wijze van spreken? Na 5 minuten aan de 800 volt stekker zou je weer 100 kilometer verder kunnen rijden.

Prijs

Wil je een auto die naast sportief ook nog eens milieuvriendelijk is? Dan zijn deze auto’s voor jou gemaakt. Krijg je deze auto bij een tankbeurt bij het tankstation? Nee. Wil je een e-tron GT bemachtigen dan is de prijs in Nederland vanaf €104.895,- Euro. Is deze dan nog niet sportief genoeg dan kun je ook nog minimaal €146.295,- Euro opstrijken voor de RS e-tron GT.

Wil je meer weten over de verschillende soorten energievoorzieningen voor je auto? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2020/05/08/op-welke-energievoorziening-gaat-mijn-auto-rijden/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *