Automerken stoppen met verbrandingsmotoren!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Van de week is bekend gemaakt dat Audi stopt met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren. Gisteren kwam er ter sprake dat ook VW in dit beleid mee gaat. We zien allemaal dat het einde van het tijdperk van auto’s met verbrandingsmotoren nadert. Steeds meer mensen stappen toch over op een elektrische auto waarmee de Automotive industrie flinke stappen in haar ontwikkeling gaat nemen. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Wil je meer weten over elektrische auto’s? Klik hier.

Audi

Vorige maand werd de nieuwste elektrische auto uitgebracht, namelijk de Audi RS e-tron GT. De reacties op dit voertuig waren heel positief en hiermee sloeg Audi de goede weg op. Namelijk steeds meer mensen worden overgehaald om een elektrische Audi aan te schaffen in plaats van eentje met een verbrandingsmotor. De nieuwe Euro-7 norm waar de volgende serie verbrandingsmotoren aan moet voldoen zijn erg streng. Dit is hoogstwaarschijnlijk dan ook de reden dat Audi volledig gaat stoppen met het ontwikkelen van een nieuwe verbrandingsmotor.

Dit wil zeggen dat in de komende jaren een punt gaat komende dat de verbrandingsmotor volledig gaat verdwijnen onder Audi. We moeten ons dan gaan richten op de serie e-tron’s. Audi heeft het doel om in 2025 minstens 20 elektrische modellen op de markt te hebben gebracht.

Volkswagen

Het ziet er ook naar uit dat Volkswagen gaat stoppen met de ontwikkeling van de verbrandingsmotoren. Hiermee gaat Volkswagen dezelfde strategie toepassen als Audi. De elektrische auto’s van Volkswagen rijden ook al rond. Namelijk de ID3 en de ID4. Op dit moment is Volkswagen hard op weg om de ID5 en ID6 op de mark te brengen. Daarnaast is Volkswagen bezig met een nieuw programma waarbij het opladen van de auto net zo snel moet gaan als tanken aan de pomp. Ook moet de kleinere actieradius in de toekomst geen nadeel meer te zijn aan de elektrische auto’s.

Het is niet de vraag of, maar wanneer alle autofabrikanten gaan stoppen met de verbrandingsmotor. De regels worden steeds strenger en de voordelen worden steeds kleiner. Het ene merk gaat hier zo lang mogelijk mee door en de ander wil hier zo snel mogelijk uitstappen om een voorsprong op de rest te forceren. We zijn benieuwd hoe dit proces zich nog verder gaat ontwikkelen en hoeveel tijd er nodig is om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Maar bereid je er vast maar op voor dat de elektromotor er eentje is die de overhand gaat krijgen.

Zit jij er ook aan te denken om over te stappen en de elektrische auto te gaan omarmen?

AutoVendi taxeert je auto binnen 5 dagen en brengt een vrijblijvend bod uit op je auto!

Hiermee bespaar je tijd, energie en ontvangt een goed bod voor je auto.

Dit is dan ook de makkelijkste manier om je auto te verkopen.

Verkoop je auto makkelijk, snel en voor een goede prijs!

Klik op de knop hieronder om direct naar AutoVendi.nl te gaan.

Ga direct naar AutoVendi.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *