Aston Martin Vantage F1 Edition

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Afgelopen Zondag hebben we onze eerste blik kunnen richten op een debutant in de Formule 1. Het gaat hier alleen niet om een deelnemer maar om een nieuwe safety car. Dit is de nieuwste versie van de Vantage waarvan overigens ook een straatversie wordt gemaakt. In dit artikel lees je meer over de gloednieuwe safety car van Aston Martin.

Wil je meer weten over een andere supercar? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2021/03/03/gma-introduceert-lightweight-supercar/

Aston Martin

Het Engelse automerk Aston Martin is ontstaan in 1915. Nadat de productie stil had gelegen tijden de Tweede Wereldoorlog bracht David Brown nieuw leven in Aston Martin en bracht in 1954 de eerste DB uit, namelijk de DB1. Het absolute hoogtepunt werd wel bereikt met de Aston Martin DB5 die een grote rol speelde in een aantal wereldberoemde films waaronder een aantal van James Bond.

Safety car

De Vantage F1 is een nieuwe Safety car die afwisselt met de Mercedes-AMG GT Safety Car tijdens de Formule 1 van dit jaar die afgelopen zondag is begonnen. Buiten deze functie bij de F1 gaat er ook een straatauto van worden gebouwd. Je zult de naam wel raden, namelijk de Aston Martin Vantage F1. De safety car is een coupé maar zal zowel als coupé als roadster worden gepresenteerd. Naast de bekende groene kleur van de Safety car wordt ook alle technologie in de nieuwe Vantage F1 gebouwd.

Specificaties

Omdat de Vantage F1 dezelfde techniek als de safety car heeft betekend dit dat de 4.0-liter V8 ook 535 pk draait in plaats van 510. De 685 Nm is niet verandert ten opzichte van andere versie maar wel verdeeld over een breder toerenbereik. Het gehele onderstel is aangepakt en er is gezorgd voor een dynamischere besturing. Hiernaast zorgen de spoiler en de vernieuwde vloer voor een extra downforce van 200 kg op topsnelheid. Dit allemaal zorgt ervoor de de Aston Martin binnen 3,5 seconden de 100 km/h heeft bereikt. De uiteindelijke topsnelheid bedraagt zo’n 300 km/h wat volgens Aston Martin volledig onder controle valt te hebben.

Beschikbaar

AM beweert dat de nieuwe Vantage geen circuitauto wordt. Hij moet net zo goed op de openbare weg uit de voeten kunnen. De Aston Martin Vantage F1 geeft je daarentegen wel dezelfde beleving als de safety car. De eerste modellen zullen dit jaar leverbaar zijn vanaf de maand Mei. De geruchten gaan rond dat zowel de coupé als de roadster beschikbaar zullen zijn vanaf €200.000,- euro. Er is nog niet bekend hoeveel auto’s hiervan gaan worden verkocht maar het aantal zal schaars zijn.

Een passief inkomen genereren? Stap voordelig in de Bitcoin.

Klik op de knop hieronder om direct naar Bitvavo te gaan en voor de eerste €1000,- geen handelskosten te betalen.

Start vandaag met Bitcoin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *