Mercedes onthult elektrische auto!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Afgelopen week heeft Mercedes bekend gemaakt dat er een nieuwe elektrische auto op de markt gaat komen. Mercedes heeft de nieuwe sedan EQS officieel gepresenteerd. Hiermee komt Mercedes met de eerste auto van het nieuwe platform wat speciaal gemaakt is voor elektrische auto. In dit artikel gaan we meer vertellen over de elektrische auto van Mercedes.

Wil je meer weten over elektrische auto’s? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2020/08/31/is-elektrisch-rijden-de-toekomst/

Wil je meer weten over de Audi E-tron? Lees dan: https://auto-wijzer.nl/2021/02/25/audi-rs-e-tron/

Mercedes

Mercedes is afgelopen jaren heel veel bezig geweest met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Hierbij moet je denken aan de EQ-modellen. EQ staat voor intelligente elektromobiliteit. Zo streeft Mercedes naar het praktisch gebruik, aantrekkelijk design, buitengewoon rijplezier en maximale veiligheid. Mercedes is dan nu aanwezig met een nieuw model, namelijk de Mercedes EQS. Dit is de eerste auto van Mercedes die is gebouwd op het nieuwe technische platform, genaamd EVA. Dit platform is speciaal ontwikkelt voor elektrische auto’s. Voorheen maakten de EQ-modellen nog gebruik van de omgebouwde bezineplatformen. De auto gaat aankomende zomer op de markt verschijnen.

Mercedes EQS

Mercedes heeft bekend gemaakt dat vanaf aankomende zomer de nieuwe EQS aangeboden gaat worden. Hier komen twee versies van op de markt. Het gaat hier om de 450+ en de 580 4Matic.

Elektrisch

De grootste uitdaging van een elektrische auto is de actieradius. Waar deze twee auto’s met 770 actieradius hoog aangeschreven staan. Het opladen van deze auto’s kan met een maximum van 200KW. Hiermee zou je zo’n 300 kilometer moeten kunnen rijden na een kwartier aan de oplader. Dit zal volgens Mercedes komen door het bijgeleverde accupakket met een capaciteit van 107,8 Kwh. Hiernaast bedraagt de weerstand van de auto ook mee aangezien deze Mercedes de laagste luchtweerstand coëfficiënt van alle productieauto’s op zijn naam heeft.

Specificaties

Zoals we tegenwoordig gewend zijn van elektrische auto’s liggen de prestaties weer hoog. De elektromotor op de achteras zorgt ervoor dat de EQS 450+ 333 pk en 568 Nm koppel levert. Hiermee bereikt de 450+ de 100 km/u in 6,2 seconden. De Mercedes EQS 580 4Matic doet er nog een stapje bovenop met een extra elektromotor op de vooras die bijdraagt voor de vierwielaandrijving. De specificaties liegen er niet om wanneer deze auto 524 pk en 855 Nm koppel levert. Dit zorgt ervoor dat de auto met 4,3 seconden op de 100 km/u zit. Beide auto’s hebben een begrensde topsnelheid van 210 km/u.

Over het algemeen zijn elektrische auto’s een stukje zwaarder dan fossiele brandstof auto’s. Deze Mercedes heeft een totaalgewicht van zo’n 2.585 kilo. Desondanks kun je wendbaar rijden door de 4,5 graad gestuurde achteras die je kunt aanpassen tot 10 graden.

Prijs

De prijs van deze Elektrische Mercedes is nog niet bekend. In aanloop van de marktintroductie zal de prijs worden uitgebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *