@2dutch_audis

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

We krijgen steeds meer berichten en reacties over auto’s van onze volgers en bezoekers. Zo gaan we het vandaag hebben over de Audi A5 van @2dutch_audis. In dit artikel lees je alles over zijn auto. De specificaties, wat er met deze auto is gedaan en wat hij in de toekomst nog wil gaan doen.

Audi A5

De Audi A5 van @2dutch_audis is een sportback uit het jaar 2014. Het gaat hier om de eerste generatie Audi A5 B8 die zijn geproduceerd vanaf 2007 tot 2016. De opvolger van deze auto is de Audi A5 B9 die vanaf 2016 tot het heden wordt geproduceerd. De B8 generatie waren beschikbaar als coupé, cabriolet en sportback. Tegelijk werd de Audi S5 uitgebracht en later in 2010 de Audi RS5.

Deze Audi is voorzien van een 1.8 TFSI motor die standaard 170 pk leverde. De auto werd 1,5 geleverd, namelijk vanaf januari 2014 tot juli 2015. Deze A5 tikt de 100 km/u aan met 8,2 seconden en heeft een topsnelheid van 230 km/u fabrieksopgave.

@2ducht_audis

Sinds 2019 is deze jongeman trotse eigenaar van de toen nog standaard Audi. Na een testrit was hij helemaal fan van deze auto en heeft hij hem tot bezit weten te maken. Ik citeer: “Deze auto reed toch zo lekker en verder een mooie ruime auto”.

“Het eerste wat ik zei toen ik hem kocht: Ik ga deze auto standaard houden. Maar dit is aardig mislukt.”

Boaz jesuthasan

Uitlaatsysteem

Zoals de eigenaar zelf al bekende is dit grandioos mislukt. Er zijn namelijk bijna geen dingen meer op te noemen die standaard zijn aan deze auto. Allereerst was het standaard geluid van de auto bij lange na niet genoeg voor de eigenaar. De uitlaat is aangepakt doormiddel van een midden demper delete en een bypass kleppen systeem bij Guerrilla Exhaust. Het idee hiervan is dat je met een elektrisch knopje de klep open kan zetten waardoor de uitlaatgassen niet door de einddemper heen gaan maar direct uitgestoten worden. Dit zorgt voor een agressiever geluid en een betere flow. Dit is gunstig voor het verbruik en vermogen.

Uiterlijk

Nadat het geluid drastisch is veranderd was het tijd om het uiterlijk van de auto aan te pakken. Zowel het interieur als het exterieur is helemaal custom aangepakt. Zo is de binnenkant voorzien van een alcantara interieur met custom stuur en rode gordels. Het exterieur is voorzien van een eigen ontworpen wrap en daaraan toegevoegd een custom bodykit om de auto af te maken. Denk hierbij aan een spoiler, sideskirts, frontsplitter en diffuser. Zoals je wel ziet in dit stukje komt het woordje custom je neus uit. Alle onderdelen zojuist genoemd zijn niet verkrijgbaar op de markt maar samen met verschillende bedrijven ontwikkeld speciaal en alleen voor deze auto. Dit duurde dan ook een tijdje om te realiseren maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen.

Toekomst

De auto is gechipt maar om duidelijk te maken wat deze auto nou qua vermogen draait gaat hij in de toekomst nog op de dynometer. Verder ziet de eigenaar het nog niet voor zich dat hij deze auto er ooit uit zou doen. Maar zoals hij zelf ook zegt: “Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen en wat er op je pad komt”. Voorlopig zal deze Audi A5 nog op zijn eigen oprit staan.

Review

Na eigen mening mag ik zeggen dat dit een zeer indrukwekkende auto is. Overal waar je kijkt zie je dat de eigenaar veel tijd, energie en liefde in zijn auto heeft gestoken met een geweldig resultaat. De Rode accenten in de auto komen trouwens perfect overeen met de kleuren van zijn eigen carcare en detailing webshop, namelijk www.carcleaningshop4you.nl. Naar zijn zeggen is het ook een goede manier om auto aan je merk te koppelen voor een opvallende reclame.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *